Най-добрите автомобили втора ръка

смяна зимни гуми
Авто-мото

Кои са най-купуваните модели и марки коли на старо – списък

От много години насам в България пазара на автомобили втора ръка е изключително интензивен. За никого не е тайна, че българина отделя специално внимание на автомобила, прекарвайки доста време за избор и подръжка на превозното си средство.

Автомобили втора ръка – списък
Марка Модел
Фолксваген Голф, Пасат, Поло
БМВ 3-та и 5-та серия
Опел Астра, Корса, Вектра/Инсигния
Ауди А3, А4, А6
Тойота Корола/Аурис, Авенсис, Ярис
Мерцедес Ц и Е клас


Днес ще ви споделим списък с някои от най-популярните автомобили при покупка втора ръка, както малко подробности за тях.

VW Golf
Фолкваген Голф, може би най-обсъжданият автомобил на българския пазар за коли втора ръка. Интересното е че при него няма актуален модел – към момента спокойно могат да се закупят поне пет различни генерации Голф. За по-съвременните предложения (след Голф 3) трябва задължително да споменем че са чести посетители на сервиза, като най-често се появяват проблеми с качеството на изработка, електроника, проблемни бензинови мотори с директно впръскване, скъпи за обслужване дизелови агрегати. Ако сте се насочили към покупката на над 10-годишен Голф ви препоръчваме старият бензинов 1.6 мотор със 102 к.с., изключително еластичен и икономичен агрегат.


Opel Vectra
Един от бест селърите на пазара за автомобили втора ръка през последните 20 години е Опел Вектра. Моделът се слави сус своите ниски експлоатационни разходи и икономични двигатели. Както и при много други модели на Опел и тук здравината на окачването е на много високо ниво. Ако търсите лукс и динамика ви препоръчваме да потърсите другаде.
Нашето най-добро предложение при покупка на Вектра е 1.8 бензинов мотор със 140 к.с. , икономичен и доста пъргав мотор.

Автомобилно изложение София 2019


VW Passat
Фолкваген Пасат е най-големият конкурент на Вектра на българския пазар (заедно с Тойота Авенсис и БМВ 3-та серия). За съжаление славата на здрав, масивен и безпроблемен автомобил отдавна отмина. Последните генерации на Пасат са доста „бъгави“ и често разочароват с проблеми с качеството.


Opel Astra
Най-големия конкурент на Фолксваген Голф си остава Опел Астра, един от най-търсените автомобили втора ръка. Предимствата на последните генерации Астра са по-разчупения (в сравнение с Голф) дизайн, здраво окачване подходящо за луноходските нужди по българските пътища, както и икономични двигатели (дизел, бензин, газ). Експлоатационните разходи на Астра са едни от най-ниските в сегмента, основен мотивационен фактор при покупка на кола втора употреба.


Toyota Corolla
Тойота Корола е доказан компактен автомобил, внасящ малко разнообразие сред немската хегемония в класа на компактните хечбеци. Здрав, пъргав и икономичен автомобил с една идея по-високи еспклоатационни разходи и покупна цена.


Mercedes C-class
Години наред Мерцедес Ц-клас е един от най-желаните автомобили от средния клас. За съжаление доста по-скъп за покупка подръжка от директните си конкуренти. Като основен конкурент тук може да посочим БМВ 3-та серия.


Audi A3
Изграден на базата на Голф, А3 е много търсен сред младите водачи в България. За съжаление повечето екземпляри за продан са със статут на „избушени кошници“ и хубавите попадения са голяма рядкост. Като цяло не намираме основателна причина защо някой би предочел и платил повече пари за Ауди А3 вместо Голф, но все пак е въпрос на избор.

Автомобил на старо – дизел, бензин, газ /или хибрид?

BMW 3-серия
Най-динамичното предложение в средния клас е БМВ 3-та серия. Често търсен в Гугъл автомобил като „БМВ до 1000 лева“ 3-та серия се е наложила като надежден избор при спортните лимузини. И тук бихме препоръчали бензиновите агрегати, които са доста по-евтини за поддръжка.


Opel Corsa
Опел Корса е може би любимеца сред малките автомобили в България. Изключително надежден, много икономичен и е евтин за покупка автомобил. Като основен конкурент на Корса може да посочим вече не чак толкова компактния Фолксваген Поло.


Audi A4
Големият конкурент на Мерцедес Ц-калса и БМВ 3-та серия, единствения от триото с предно предаване. В последните години Ауди А4 избягван все повече при покупка на старо, основно заради високата цена и проблеми и разходи при експлоатация (помпи, дюзи, турбини, двойни съединители, алуминиеви носачи и много много други).


Mercedes E-class
Мерецедес Е-класа и известна със своя комфорт и надеждност. Търсена на старо основно от хора търсещи просторни интериори и шофиране извънградско. На българския пазар към момента се продават поне 4 поколения Е-клас, като по улиците ни все още могат да се видят екземпляри от 1996-а.

Какво радио за кола да изберем?


Audi A6
Ауди А6 е един от лидерите при високия среден клас у нас. Впечатлява с добър интериор, мощни дизелови агрегати и задвижване на 4-те колела (quattro). И тук проблемите са стандартните за ВАГ, като разходите при вариации като Allroad могат да достигнат космически измерения.


BMW 5-серия
БМВ Петица
е може би най-стабилното предложение във високия среден клас. Автомобил с качествени двигатели, добра динамика и надеждно окачване. Също се предлака със задвижване на 4-те колела (X-Drive).

А ето и един от любимите ни автомобили 2-ра ръка… 

Това е оптимизираният ни кратък списък с автомобили втора употреба. За всяка от тези коли може да дадем допълнителна информация и подробности, така че не се притеснявайте да питате във формата за коментари.

Автомобили SAMARM – произведени в България

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Sofia Motor Show 2019
Авто-мото
Автомобилно изложение София 2019

Ето и някои интересни факти за Автомобилно изложение София 2019:
Дати на провеждане: 12-20 Октомври
През изложение: 11 Окотмври
Локация: Интер Експо Център София (булевард Цариградско шосе 147)
Работно време: Между 10 и 20 часа, в зависимост от деня
Цена на редовен билет: 10 лв

автомобили Франкфурт
Авто-мото
Автомобилните от авто изложението във Франкфурт 2019

Автомобилните премиери през 2019, представени на изложението във Фракнкфурт Автомобилното изложение във Франкфурт приключи, а както обещахме по-рано, екипът на „Пред Блока“ го посети, за да ви направи част от случващото се в автомобилния свят. Повече от читателите ни може би знаят, че авто панаира във германския град Франкфурт е …

Франфурт 2019
Авто-мото
Автомобилно изложение във Франкфурт 2019

Автомобилното изложение във Франфурт е едно от най-големите в света и събира десетки авто производители на едно място.
Изложението тази година ще се проведе от 12-ти до 22-ри Септември.