Автомобилните от авто изложението във Франкфурт 2019

автомобили Франкфурт
Авто-мото

Автомобилните премиери през 2019, представени на изложението във Фракнкфурт

Автомобилното изложение във Франкфурт приключи, а както обещахме по-рано, екипът на „Пред Блока“ го посети, за да ви направи част от случващото се в автомобилния свят.

Повече от читателите ни може би знаят, че авто панаира във германския град Франкфурт е едно от най-големите в света и събира автомобилни брандове от няколко континента. И тази година очаквано най-големите изложители бяха германцките автомобилни гиганти, като поне визулано колите на Фолксваген груп заемаха може би най-голяма площ.

Фокуса през 2019-та разбира се е върху новите технологии и по-конкретно върху хибридните, електрическите и напълно автономните автомобили. За наше съжаление на изложението все още масово се „пробутваха“ и дизелови концепции, които според нас нямат място на подобни изложение, но това разбира се е лично наше мнение.

Автомобил на старо – дизел, бензин, газ или хибрид?

Като изключим множеството концептуални модели от БМВ, Ауди и Мерцедес имаше и някои сравнително „малки“ премиери на автомобили от ниския и среден клас. Една от тези премиери бе на компактния бест селър от ОпелКорса. Новата Корса изглежа визуално порастнала и с по-модерни и оптекаеми линии. Можем да кажем, че под шапката на ПСА Опел все още запазва своя почерк и идентичност и това много ясно си личи в новата Корса.

Опел Корса 2019
Опел Корса 2019
Опел Корса 2019
Опел Корса 2019

Естествено. щанда на БМВ отново предизвикваше огромен интерес. Фокуса при баварския автомобилен гигант бе върху концептуалния BMW Concept 4, както и BMW Vision Next Concept. И двата модела впечатляват с агресивен спортен и същевременно футуристичен дизайн, нещо което обнадежди много БМВ фенове, особено след спорни дизайнерски решения, като огромните бъбреци на новата 7-ма серия. Седмицата също присъстваше на изложението, в пълния си блясък на най-луксозното БМВ (заедно с новата Х7-ца разбира се).

BMW X6 VantaBlack пък показа най-черната автомобилна боя. Баварците твърдят че VantaBlack е толкова тъмно черна, че реално човешкото око не възприема част от извивките по X6-цата триизмерно и те реално остават невидими.

BMW X6 VantaBlack
BMW X6 VantaBlack във Франкфурт
БМВ 7
БМВ 7 серия
BMW Vision Next Concept
Концептуалния BMW Vision Next Concept

Ауди също представи редица концептуални модели, на които няма да се спираме индивидуално. Единсвено по–голямо впечатление ни направи Audi e-tron 55 quattro, както и един концептуален офроудър.

При Порше, свездата на шоуто бе чисто новия модел Тайкан (Taycan). Премиерата на новия спортист от Щутгарт предизвика наистина огромен интерес у Порше феновете. И при Порше тенденция към електрифициране на задвижването се предвижда при повечето нови модели.При Мерцедес овациите бяха обрани от футуристичния Mercedes EOC 400 за който ще ви разкажем повече в някои от следващите ни постове.

Mercedes EOC 400
Концептуалния Mercedes EOC 400

На изложението във Франкфурт бяха представени и много други марки и модели, за това ще разделим представянето им в няколко отделни публикации.

Автомобилите на изложението във Франкфурт 2019 – видео

Междувременно, ще се радваме да чуем и вашето мнение за някои от новите модели представени във Франкфурт.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Sofia Motor Show 2019
Авто-мото
Автомобилно изложение София 2019

Ето и някои интересни факти за Автомобилно изложение София 2019:
Дати на провеждане: 12-20 Октомври
През изложение: 11 Окотмври
Локация: Интер Експо Център София (булевард Цариградско шосе 147)
Работно време: Между 10 и 20 часа, в зависимост от деня
Цена на редовен билет: 10 лв

Франфурт 2019
Авто-мото
Автомобилно изложение във Франкфурт 2019

Автомобилното изложение във Франфурт е едно от най-големите в света и събира десетки авто производители на едно място.
Изложението тази година ще се проведе от 12-ти до 22-ри Септември.

автомобилен ретро парад Видин 2019
Авто-мото
Автомобилен ретро парад Видин 2019

Снимки и обзорна информация за автомобилния ретро парад във Видин.