Какъв фритюрник Tefal да изберем?

фритюрник Тефал
Потребителска техника
3

Потребителски съвети при покупката на фритюрник Tefal – как да направим най-добрият избор за нашата кухня

С толкова много опции на пазара на фритюрници за много от вас сигурно е трудно да направят правилният избор при покупката на този домакински уред за кухнята. За това днес с наша помощ ще разгледаме едни от най-добрите предложения за фритюрници на марката Tefal (Тефал). В тази публикация също така ще ви запознаем в детаилй с някой модели фритюрници, на които сме правили ревюта през 2018 година.

Как да изберем подходящият фритюрник за нас?

При избора на нов фритюрник трябва да се съобразим поне с няколко много важни фактора, за да не бъдем разочаровани от нашата покупка в последствие:

 • За колко човека ще готвим
 • Колко място имаме в кухнята
 • Какъв бюджет сме си определили
 • Почистване на фритюрника

Сега нека поговорим за всеки един от тези фактори поотеделно:

За колко човека ще готвим

Наистина е много важно да знаем за колко човека ще готвим за да можем да определим фритрник с какъв капацитет ще ни е нужен – малък, нормален, голям и т.н.  За пример: ако имате многочленно семейство и прецените, че се нуждаете от повече обем тогава може би най-подходящото предложение би било да закупите фритюрник от класа на Tefal Mega FR480015 2 kg, който може да сготви с лекота до 2 килограма продукт. По този начин няма да ви се наложи да чакате с часове, докато приготвяте пържени картофки за всички вкъщи.

Tefal Mega 2 kg
фритюрник Tefal Mega FR480015 2kg

Ако пък от друга страна имате нужда от уред, който да пригтвя храна за 1-2 човека, тогава препоръчваме някои от по-компактните предложения на Тефал, като Principio FF230831, който е изключително компактен. С него можете да изпържите около половин килограм картофки само с 1.2 литра олио, което пък от своя страна го прави и доста икономичен. Цената на Tefal Principio FF230831 също е доста атрактивна и варира мецжду 70 и 100 лева. Неговите стени са термоизолирани, така че да не се опрарим при директен контакт с корпуса на този компактен уред за готвене.

Колко място имаме в кухнята

Отново един доста важен фактор при избора на всеки един домакински уред. Ако мястото ни е ограничено отново Tefal Principio FF230831 би бил един чудесен избор. Ако мястото ни не е проблем и можем да си позволим нещо по-голямо, тогава силно ви препоръчвам Tefal One Filtra SS, който е със сравнително големи размери, но пък за сметка на това притежава почти вскичко, което бихте искали от един качествен фритюрник. Ето и някои от основните му спецификации:

 • Филтрираща система за пречистване на олиото
 • Система с хладни стени на корпуса – безопасен при допир
 • До 1.2 килограма пържени картофки на зареждане
 • Таймер
TEFAL One Filtra SS
Фритюрник TEFAL One Filtra SS

Tefal One Filtra SS е един наистина премиум фритюрник, който може да закупите на цена от около 140 лева. На промоции в онлайн магазините често може да бъде намерен и за коло 120 лева, което е едно наистина изгодно предложение за този качествен продукт.

Система за филтриране Filtra One –  видео

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=LW9B5saANpo&w=560&h=315]

Какъв бюджет сме си определили за нов фритюрник

Това е можеби един от основните критерии при закпупуването не само на нов фритюрник, но и всеки един домакински електроуред. В тази категория бихме препоръчали бюджетното предложение на Тефал, а може би и един от техните най-популярни фритюрници за момента – Tefal Uno M.  Този изключително популярен уред за пържене се превърна в хит на българския пазар основно пораду доброто съотношение цена/качество. Лично аз преди време закупих такъв за около 70 лева и мога да се похваля, че все още го използваме без никакви проблеми. Tefal Uno M е изключително обикновен (странно понятие, нали), прост за употреба и както вече разбрахте на добра цена. С него може да изпържите до 1 кг продукт в сравнително големия по вместимост корпус. Същият този корпус на фритюрник има система, която не позволява стените му да се нагряват прекомерно, така че да може да се пипа дори и след продължително пържене.

Фритюрник Tefal Uno M
Фритюрник Tefal Uno M

От личен опит все пак препоръчвам винаги да пипмнете леко, за да се уверите че все пак не е прекалено топъл (за всеки един уред, не само този).

Почистване на фритюрника

Ужасът на всяка домакиня, това е почистването на фритюрника след продължителна употреба. Тук отново има някои особености при избора на подходящ уред, а именно премахването на основната купа за пържене, така че тя да може да се измие свободно в мивка. По мои наблюдения доста малко фритюрници предлагат тази екстра, но все пак има такива. Такъв е и уникалният Tefal Super Uno FR302130. Това е един наистина чудесен уред за пържене с интересен дизайн и уникални способности. А ето и някои от тях, заради които го препоръчваме:

 • Сваляща се купа с незалепващо покритие за лесно измиване
 • До 2.2 литра мазнина и 1.5 килограма продукт на готвене
 • Въглероден филтър
 • Таймер
 • Интересен дизайн
Tefal Super Uno FR302130
Фритюрник Tefal Super Uno FR302130

Моля имайте в предвид, че Tefal Super Uno FR302130 въпреки уникалните си способности той никак не е компактен и за него ще ви е необходимо повечко място в кухнята. За сметка на това пък почистването ще бъде сравнително лесно и безпроблемно.

Надяваме се краткото ни ревю да ви е от помощ при избора ви на фритюрник Тефал. Ще се радваме да чуем какво мислите за тези модели или за фритюрника, който използвате към момента – на каква цена го закупихте, доволни ли сте от него и т.н. (моля използвайте формата за коментар).

Tefal ActiFry – здравословно хранене с по-малко мазнини

PS: След напомняне от наши читатели – съвсем скоро ще разгледаме подробно и здравословните решения и по-точно фритюрниците на пара и без мазнина на Тефал. Междувременно ще се радваме ако бихте препоръчали някой модел?

Не препоръчвам нито един от посочените модели. Препоръчвам същата марка , но от тези дето се ползва една лъжичка мазнина .

Да, доста добър съвет, особено ако държим на здравословното хранене. Някой конкретен модел?

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

нагревател
Технологии
Качествени нагреватели – от къде да купим?

Тръбни електрически нагреватели – какво представляват, къде се използват и от къде да купим?

Black Friday 2019
Потребителска техника
Black Friday 2019 – струва ли си чакането?

Черен Петък 2019 или как да пазаруваме евтино преди коледните празници В последните години денят по-известен като Black Friday доби особена популярност, дори и в България. На този ден потребителите очакват най-големите отстъпки през годината. Но дали Черен Петък е най-подходящия ден за пазаруване и защо? Пазаруване преди Коледа Факта …

Телевизори Сони, Самсунг и ЕлДжи
Технологии
Телевизори Sony, Samsung, LG – проблеми и мнения

Информация за три от най-препоръчваните марки телевизори, но коя да изберем – Sony, Samsung или LG.