Новият сезон на Игра на Тронове – най-лошият досега?

Дочуто по света и у нас

Над 700 000 подписаха петиция за преправяне на последния сезон 8 на популярния сериал Игра на тронове

Фенове от цял свят са толкова разочаровани от новия сезон на Игра на тронове, че пускат на шега петиция, искайки от сценаристите на сериала да преправят последния сезон. Неочаквано (или може би не) те вече са събрали над 700 000 подписа. Авторът на петицията цели да събере общо милион човека, които да го подкрепят и както изглежда, е възможно да ги получи.

19.05 – Петицията има вече над 1 000 000 подписа. Очаква се да събере над 1 500 000 преди излизането на последния епизод след броени часове.

Какво гласи петицията

Петицията срещу HBO и сценаристите на сериала Игра на тронове гласи:

„Преправете сериала Игра на тронове с нови, компетентни сценаристи.
Дейвид Бениоф и Д. Б. Уайсс доказаха, че са печално некомпетентни като сценаристи, ако нямат материал (т.е. книгите), върху който да се опрат.
Този сериал заслужава последният му сезон да бъде смислен.
HBO, моля, опровергайте очакванията ми и го направете!“

Защо обаче недоволствието на феновете стигна дотук?

Новият сезон на сериала Игра на тронове трябва да бъде последен и да завърши сагата, описана в книгите на Дж. Р. Р. Мартин „Песен за огън и лед“. Както обаче повечето зрители на сериала знаят, последните две книги все още не са публикувани и от сезон 6 насам сериалът се базира основно на сценария на Бениофф и Уайсс.

В контраст с начина на писане на Мартин, сценаристите на сериала напоследък допускат груби недомислици в историята на сагата за Седемте кралства. Недоволството на феновете се засили особено много, след като Бениофф и Уайсс рязко и безумно прекратиха историята на Краля на нощта само с един епизод – история, която се гради още от сезон 1.

За жалост обаче нещата не спират дотук. След последния излязъл епизод 5 на сезон 8, феновете са крайно разочаровани от пълния обрат в образа на Денерис Таргериън.

Майката на драконите Денерис е градена като образ на решителност, но винаги справедлива и честна, което се промени рязко в епизод 5. Превръщайки я в лудата кралица, Бениофф и Уайсс напълно опожаряват Кралски чертог и заедно с това целия си сценарий.

Безумията в епизод 5 започват с убийството на евнуха Варис и продължават със смъртта на Церсей и Джейми Ланистър, липсата на всякаква роля на Аря Старк и Джон Сноу и битката между Хрътката и Планината.

След слабия сезон 7 и откровено безумния сезон 8, на феновете на сагата остава само да се надяват, че последните две книги от поредицата на Мартин ще бъдат по-добри от неуспешния сценарий на сериала.

Заслужава ли Денерис да бъде лудата кралица? Бихте ли подписали петицията? Очакваме вашите коментари!

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

YouTube проблеми
Дочуто по света и у нас
Услугите на Google се сринаха – YouTube и Gmail не работят

YouTube, Gmail и други услуги на технологичният гигант Google не работят.

жорж ганчев
Дочуто по света и у нас
Жорж Ганчев почина

Жорж Ганчев почина на 79-годишна възраст Известният политик, писател и спортист Жорж Ганчев е починал рано тази сутирн. Причината за смъртта му все още не е потвърдена, но нека припомим, че Ганчев премина през два инфаркта през миналата година. В социалните мрежи един от първите споделили тъжната вест бе режисьорът …

Шабан Шаулич
Дочуто по света и у нас
Шабан Шаулич загина в катастрофа

Шабан Шаулич загина при тежка катастрофа в Германия – видео Сръбският в. „Блиц“ съобщи, че колата, в която пътувал Шаулич е била пометена отзад от пиян шофьор. Двата автомобила са почти напълно унищожени. Видео от мястото на инцидента с автомобилът на Шабан Шаулич в Германия: Инцидентът е станал в Билефелд, …