Хиляди бедстващи животни заради ниските температури

животни студ
Видяно пред блока

Бедстващите в студа животни имат нужда от човешка помощ

Необичайно ниски температури сковаха България в последните дни. И макар вече да е Декември температури от сорта на -10 градуса по Целзий изненадаха не само хората, а и много неподготвени и неприспособени животинки. Страдащи най-вече са новородени през годината животинки, както и по-възрастните. Обръщаме се към вас с призив за солидарност и милосърдие спрямо бедстващи в студа животни. Моля при възможност оставяйте храна до кофите или на удобно за това място в жилищните райони, в които котета, кучета, птици и други обитатели биха могли да се възползват от малко допълнителни калории против студа.

Също така ви напомняте да прегледате превозното си средство преди потегляне, тъй като автомобилите ни често са обект на топло скривалище за малките обитатели – почукаите по предния капак и калници за да се изплаши животното и да има възмойност да избяга.

Внимание – тежки зимни условия по път Е79

Показваме ви кадри предоставени ни от наши читатели на „операция“ по спасяването на премръзнало коте, нямащо възможност да слезе от дървото, на което е прекарало деня при минусови температури. Както ни увериха вече котето е приютено и скоро ще се запознае с новите си постоянни стопани.

Нека не забравяме, че именно човека е основната причина за изменянето и унищожаването на естествения хабитат на повечето от тези животинки и най-малкото, което можем да направми е да споделим малко храна или топло място където  да отседнат (например вход, магазин и подобни).

Ще сме благодарни да разпространите посланието до повече хора, под какъвто и да е формат, нека повече хора откликнат на нуждите на животинките в беда!

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Видяно пред блока
Лято 2019 – само валежи?

Ще имаме ли лято тази година в България или само дъжд? Прогнозите за времето за лято 2019 в България за съжаление не са никак обнадеждаващи. Подобно на миналата година, се опасяваме, че ни чака едно дъждовно и хладно лято. Плановете за море някакси помръкват, гледайки прогнозите всяка вечер и новините …

Видяно пред блока
Видяно – софийските тротоари

Наши читатели изпращат снимки на тротоарите в София Много може да се изпише за качеството на уличните настилки, тротоарите и други общински съоражения в любимата ни столица. Качествени или не дотолкова, ние не можем да се ангажираме да кажем. Все пак обаче, една снимка може да замести хиляди думи, затова …

Morska kotka v Burgas
Видяно пред блока
Забавна снимка – морска котка

Както знаете, в PredBloka.com се стараем да отразяваме актуални въпроси, но също така сме и почитатели на веселието и хумора. В този дух наши редовни читатели ни изпратиха следната снимка, направена в морската градина на Бургас. Ние шеговито наричаме тази снимка „морска котка“ и се размечтахме за лято, море, плаж, …