Работа в София – как да намерим?

Дочуто пред блока

Търсите си работа в София? Вижте някои полезни съвети от първа ръка!

Търсенето и предлагането на работа в София през последните години достигна своя връх. С появата на нови фирми и инвеститори в столицата на България се породи и нуждата от повече и по-квалифицирана работна ръка. Успоредно с това ускорената миграция от провинцията към София разви сектори като пазара на недвижими имоти, бързооборотни стоки и много други.

В тази статия искаме да ви помогнем да си отговорите на 3 основни въпроса, а именно:
Работа в София – как да си намеря добре платена работа?

Кои са фирмите, търсещи най-често нови служители?

Кои професии са търсени към момента в София?

Работа в София – как да си намеря работа на добре платена позиция?

За да си отговорите на този въпрос може би било добре да седнете насаме за 5 минути, да прегледате подробно биографията си и да си направите реална оценка на квалификациите и възможностите си.

Да, в София има нужда от много работници, но винаги с приоритет ще бъдат тези с добри познания и опит в областта, в която кандидатстват. Ако се чувствате недостатъчно квалифицирани или ви липсва самочувствие, бихме препоръчали да разширите квалификационните си умения с допълнителен курс или да изкарате сертификат по тема, която ви е присърце. След като се чувствате, че вече сте готови да поемете по дългият път на търсене на работа в София ви препоръчваме да прегледате препоръките ни на въпроса “Кои професии са най-търсени” по-долу в статията.

Кои са фирмите, търсещи най-често нови служители?

Може би повечето от вас са чували за силно развития колцентър сектор или така наречените BPO (Business Process Outsourcing) компании предлагащи работа на млади хора с малко или почти никакъв опит. Като някои от най-популярните компании тук бихме посочили Sutherland Global Services, Telus, PaySafe, DXC Technology, Tek Experts, както и много други. Заплащането във въпросните компании варира според позицията, като entry-level лозициите започват от около 600 Евро и достигат 3000 Евро са по-отговорните назначения, както и за програмисти и разработчици на приложения.

Друг доста добре развит сектор в София е строително-ремонтния. Поради големият наплив на новодомци в столицата се откриват и нови възможности за фирмите строящи жилищни и офис сгради, както и за извършване на ремонтни дейности. Тук средното заплащане варира около 2000 лева според позицията.

В сферата на услугите също може да се докара приличен доход, особено за нискоквалифициран персонал. Някой от големите вериги магазини са водещи в този сектор, като тук можем да споменем брандове като Kaufland, TMarket, JYSK, IKEA, LIDL, Decathlon и други.

Кои професии са търсени към момента в София?

Тук ще споменем някои от най-популярните, но ако интересите ви са насочени другаде не се отчайвайте, София предлага изключително разнообразие от работни позиции. А кои са популярните търсения в момента:

  • Кол-център агент
  • Мениджър екип
  • Служител Човешки ресурси
  • Продавач-Консултант
  • Обслужващ персонал
  • Търговски представител
  • Строител/Монтажист
  • Програмист/Дивелопър

Това са кратките ни насоки при търсене на работа в София. Скоро ще споделим и съвети затова как да си намерите изгодна квартира в предпочитания от вас квартал и кой район да изберете като цяло.

А какви са вашите впечатления от пазара на труда в България и по-конкретно в София? Сбълсквали ли сте се с някакви пречки и препядсвия с определени работодатели?

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

хлорохинов фосфат
Дочуто пред блока
Хлорохинов фосфат – потециален лек за коронавируса COVID-19

Новини от последния час – Хлорохинов фосфат е лекарство за малария показващо обещаващи резултати срещу COVID-19 Лекарството за малария, наречено хлорохинов фосфат, може да се окаже успешно в борбата с коронавируса COVID-19, твърдят някои източници. Според тях, известен български бизнесмен, наскоро приет в софийска болница с коронавирус, бива третиран в …

забавно-виц
Дочуто пред блока
Пред блока, за баловете …

За успял в живота се счита този българин, на когото звънят да вози с колата си абитуриенти по баловете.

забавно-виц
Дочуто пред блока
Жена на диета

Кога една жена минава на диета?