Какво радио за кола да изберем?

аудио за кола
Авто-мото

Имате нужда от ново радио за автомобила, но каква точно аудио система да изберем – вижте препоръките от първа ръка

аудио за кола
радио за кола

Мнозина от вас най-вероятно вече са купували аудио оборудване за автомобила поне веднъж. Както знаем основните причини да заменим заводската аудио система на колата – ограничени функции за свързаност и остарял интерфейс.

За щастие пазара за радио/аудио оборудване за автомобили процъфтява и избора на устройства е доста богат. Но как реално да направим избора и кое е най-доброто аудио за нашата кола?

Ето няколко интересни критерия, които трябва да вземете в предвид при покупката на радо за кола:

Цена

Изключително важен фактор при покупката на радио за кола е неговата цена. Повечето от нас с удоволствие биха заменили заводското аудио, но разбира се на разумна цена. Сред най-евтините авто ресиивъри на българския пазар се отличават марки като SANG и NEO. Разбира се нашият съвет е да не се целите винаги в най-евтиното, особено ако имате изисквания, които са над базовите. В тази връзка бихме препоръчали някои от бюджетните предложения на Blaupunkt, които държат много добро съотношение цена качество, когато става въпрос за радио за кола.

По отношение на цена в средния клас се отличават представителите на мрки Kenwood, Sony, Pioneer и подобни. В рамките малко над 100-тина лева те ще ви осигурят приличен звук в автомобила.

Във високия клас на българския пазар вече виждаме доста предложения от ALPINE и Sony, които биха задоволили и по-изтънчените и претенциозни вкусове.

 

Свързаност

Това е критерий, на който се отдава огромно значение при покупката на радио за кола. Потребителите обръщат голямо внимание на опциите за свързване с 3-ти устройства като мобилни телефони, МП3-плейъри и подобни. Тук бихме ви препоръчали да търсите следните спецификации, за да сте сигурни че имате базовите опции за свързаност на вашето автомобилно радио – AUX, SD/microSD card, Bluetooth, USB. Това са най-често използваните интерфейси за автомобили, които улесняват значително преноса на звук и данни към автомобилната аудио система.

В този ред на мисли бихме ви препоръчали едно много качествено и в същото време предлагано на разумна цена предложение от Блаупункт – Blaupunkt Sydney 220 BT. Ние лично имахме да използваме въпросната система за няколко месеца и останахме впечатлени от удобството при употреба на функциите му, особено свързаността с телефон през Bluetooth.

Съвместимост с модули на автомобила

Нещо важно при покупката на нова аудио система за автомобила ви е неговата възможност да се монтира във вече съществуващата заготовка на колата. Тук засега ще се въздържим от коментари и предложения и ще оставим на вас нашите читатели да споделите впечатления от първа ръка. Имали ли сте проблеми при свързването на определен тип устройства или марки и как решихте проблема? Успяхте ли да свържете мултифункционалния волан с функциите на новото стерео и как?

 

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Sofia Motor Show 2019
Авто-мото
Автомобилно изложение София 2019

Ето и някои интересни факти за Автомобилно изложение София 2019:
Дати на провеждане: 12-20 Октомври
През изложение: 11 Окотмври
Локация: Интер Експо Център София (булевард Цариградско шосе 147)
Работно време: Между 10 и 20 часа, в зависимост от деня
Цена на редовен билет: 10 лв

автомобили Франкфурт
Авто-мото
Автомобилните от авто изложението във Франкфурт 2019

Автомобилните премиери през 2019, представени на изложението във Фракнкфурт Автомобилното изложение във Франкфурт приключи, а както обещахме по-рано, екипът на „Пред Блока“ го посети, за да ви направи част от случващото се в автомобилния свят. Повече от читателите ни може би знаят, че авто панаира във германския град Франкфурт е …

Франфурт 2019
Авто-мото
Автомобилно изложение във Франкфурт 2019

Автомобилното изложение във Франфурт е едно от най-големите в света и събира десетки авто производители на едно място.
Изложението тази година ще се проведе от 12-ти до 22-ри Септември.