Телевизори Sony, Samsung, LG – проблеми и мнения

Телевизори Сони, Самсунг и ЕлДжи
Технологии

Три от най-препоръчваните марки телевизори, но коя да изберем – Сони /Sony/, Самсунг /Samsung/ или ЕлДжи /LG/

 

Магазинте и онлайн сайтовете за битова електроника регистрират огромно търсене на телевизори на няколко много популярни производители, а именно Sony, Samsung и LG. Причината за това се крие най-вече в предоставяното добро качество на телевизорите от тези марки, както и броя иновации, които ги отличават от конкурентите им.

Разбира се, не на последно място винаги трябва да се съобразяваме и със съотношението цена/качество, което е на много добро ниво и при трите марки.

Sony – може би най-предпочитаната марка телевиозри за нас. Позлвайки телевизори Сони повече от 10 години (различни модели и размери) можем да споделим, че качеството на картината доставено от устройствата на Sony е отлично (някои от препоръчваните модели през последните години са Sony Bravia KDL-40WD650Sony Bravia KD-43XF8505, както и Sony KDL32W705).
Много отличитална черта е и отличното качество на изработка на телевизорите от Сони. Най-просто директно сравнение в качеството на използваните пластмаси, напасването на малките фуги и пространства между елементите, както и дългия срок на експлоатация показват голямото предимство на Sony пред много от конкурентите в този сегмент.Модерните супер тънки и дизайнерски OLED телевизори на марката пък са едни от най-търсените от по-заможните клиенти.
Що се касае до Смарт функциите на Сони телевизорите, можем да кажем че те са на едно много добро ниво, особено устройствата работещи с операционна система на Андроид.

Samsung – една от най-търсените марки телевизори в България. Устройствата на Самсунг се славят с много добро качество на картината, с ярки и наситени цветове (често прекалено наситени според някои потребители). Директния ни потребителски опит с марката от последните години е с няколко 32-инчови HD и FULL HD телевизора (Samsung UE32EH6030, Samsung UE32H5030), които все още са в експлоатация, без никакви проблеми или отклонения от заводските спецификации.
Tizen OS – освен Андроид, Самсунг използва и Tizen за по-евтините и достъпни модели смарт телевизори. За нея не можем да дадем подробен коментар, тъй като сме я тествали много малко време. Ще се радваме да споделите мнения за Tizen, в случай че сте я ползвали.

Smart TV Tizen OS – умен телевизор Самсунг с Tizen

LG – може би марката предлагаща най-добро съотношение цена-качество. По наши наблюдения моделите телевизори предлагани от ЕлДжи са една идея по евтини от директните съперници на премиум брандовете (Сони и компания). Качестовото на продуктите на LG е доказано през годините и надали ще изненадаме някой като кажем че те са много надеждни и с отлични експлоатационни срокове.
WebOS – фирмената операционна система ползвана от умните LG телевизори е доста интуитивна и ъпдейтвана сравнително често, което определено е плюс.

Тази съвсем обща информация за три от популярните марки телевизори в България е само началото от поредица информативни статии, целящи да информираме вас насшите читатели, така че да направите по-лесно избора си при покупка на телевизор от марките Sony, Samsung и LG.

Повече информация за актуални модели телевизори и потребителска техника може да разгледате на следните адреси:

Имате ли проблеми със сегашния си телевизор? Каква марка и модел е и от какво естество са проблемите? Споделете в коментарите и ще се радваме да се опитаме да помогнем с обективен съвет.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

нагревател
Технологии
Качествени нагреватели – от къде да купим?

Тръбни електрически нагреватели – какво представляват, къде се използват и от къде да купим?

Tefal Mega 2 kg
Технологии
Най-добрите сайтове за потребителски продуктови ревюта

Списък с най-добрите сайтове за потребителски продуктови ревюта.

Google SEO
Интернет
Оптимизация за търсачки (SEO) – ръководство за начинаещи от Google

Оптимизация за търсачки (SEO) – ръководство за начинаещи от Google